• Apafi Mihály kollégium
  • Apafi Mihály kollégium
  • Apafi Mihály kollégium
  • Apafi Mihály kollégium
  • Apafi Mihály kollégium
  • Apafi Mihály kollégium
  • Apafi Mihály kollégium
IV. Apafi Kollégiumi Nyílt Napok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2013. május 16. csütörtök, 11:32

A 2013. április 12. és 14. között megszervezett Apafi Napok számos élménydús, izgalmas, és érdekes programmal kecsegtették a bentlakó diákokat. Az idei esemény repertoárja egy idõben nyújtott szórakozási, tanulási, kikapcsolódási lehetõséget az érdeklõdõk számára.

Az Apafi Napokat Török Emese, Iszlai Reni - mindketten bentlakó diákok - és László József Improvizációs játékok címû csodálatos koncertje nyitotta meg pénteken 22:00 órától, amely igazán vidám hangulatot kölcsönzött az est további részének. A koncertet követõen együtt tekintettük meg kreatív lakótársaink rajzokból, fényképekbõl és tervrajzokból álló kiállítását egy felszabadult beszélgetés közben, kezünkben egy-egy pohár vörösborral és ínycsiklandozóan finom darázsfészekkel. Miután kellõ mennyiségû energiát sikerült összegyûjteni, a bátor és vállalkozó szellemû bentlakók nyakukba vették az óváros utcáit egy interaktív városlátogatás keretén belül, amit úgy is megfogalmazhatnék: rohanjunk, fényképezkedjünk, teljesítsünk furcsának tûnõ kéréseket, amelyeket a szervezõk állítottak össze (például próbáljunk aranyat, telefont eladni a járókelõknek). Jómagam is részt vettem, és bátran mondhatom, hogy talán a hétvége egyik legdinamikusabb, legviccesebb és egyben legfárasztóbb programja volt. A nyertes csapatok jutalma mindenképpen kárpótolta fáradalmaikat, hiszen belépõt nyerhettek a humorfesztiválra, egy színházi vagy mozielõadásra.

A szombati program Vincze Hanna Orsolya "Hogyan írjunk önéletrajzot?" címû elõadásával vette kezdetét, ahol megtudhattuk mit és hová érdemes feltüntetni egy önéletrajzban. Ezt 12:00 órától világot járt lakótársaink élménybeszámolója követte, akik az Erasmus és Work and Travel programok alatt szerzett pozitív és negatív tapasztalataikat osztották meg velünk. Györfi Melinda és Morar Róbert az amerikai, míg Antal Zoltál az Isztanbulban szerzett benyomásaikat mesélték el képekkel, vicces történetekkel, videókkal fûszerezve azokat.

Az ezt követõ két program egy kicsit megosztotta a társaságot, mégpedig lányok és fiúk táborára, hiszen 15:00 órától íjászatra, 16:00 órától pedig csere-bere vásárra került sor. Persze a kivételek itt is erõsítették a szabályt, hiszen akadtak íjászkodó lányok és bámészkodó fiúk is. Az est hátralévõ részében pedig mindenki lázasan készülõdött az esti tematikus bulira. Hogy miért tematikus? Mert a résztvevõk egy híres személyiségnek beöltözve kellett megjelenjenek. Volt ott Charlie Chaplin, Michael Jackson, Amy Winehouse, Angelina Jolie és Brad Pitt, Barbie, Vilma és Fred, egyszóval egyaránt a zene, a rajzfilm és a filmvilág képviselõi.

A 2013-as Apafi Napokat a tordai sóbányába tett közös kirándulás zárta. Bár kissé fáradtan, de lelkesen vágtunk neki (igazából busszal) a Kolozsvárról Tordára vezetõ útnak, és együtt tekintettük meg az ott található só-csodát. Egy szakértõ segítségével betekintést nyerhettünk a bánya történetébe, belélegezhettük annak só illatú múltját és jelenét. Egy kis kikapcsolódásra is jutott idõ, melyet ki-ki fényképezkedéssel, csónakázással, vagy egyéb tevékenységekkel saját kedve szerint tölthetett el. A déli órákban indultunk vissza Kolozsvárra, de hogy azt követõen mi történt, sajnos már nem tudhatom… Amit esetleg kifelejtettem volna a beszámolóból, arról majd mesélnek a képek.
A rendezvényrõl Kõmíves István és Tóth Izabella fényképei megtekinthetõek a Fotók menüpontnál.

Bara Izolda

Módosítás dátuma: 2013. május 18. szombat, 11:59